Kahve yetiştiriciliğinde ilk mahsülün 5 sene sonra alınması yüzünden 16. yy’da Kolombiya halkı kahve yetiştiriciliğine pek rağbet etmedi. Bunun üzerine Francisco Romero isimli bir Cizvit rahibi günah çıkarma sırasında düzenli olarak kefaret ödemek yerine halka 4 kahve ağacı dikmeyi teklif etti. Bugün Kolombiya tabitındaki volkanlardan açığa çıkan küller kahve ağaçlarına çok özel organik katkı sağlar. Bu özellik kahvelere zengin çeşitlilik ve yüksek asidite sağlar.
Geppetto Kolombiya 1500 mt. yükseklikte yetişen kahve çekirdeklerinden üretilir. Dolgun ve orta bir gövdeye sahiptir. Kolombiya’lı kü.ük çiftçilerin yaygın olarak ürettiği Castillo ve Bourbon kökenlidir. Bu kahvelerimize yoğun aroma, sitrik tatlı meyveler, malt, koyu kakao ve fındık notaları sağlar.